Få en god oplevelse med babybadet

Babyer er meget forskellige, og mens nogle elsker at plaske rundt i vandet, er andre mere skeptiske. Synes din baby ikke at badetid er det fedeste, er der heldigvis meget du selv kan gøre for at gøre det til en god oplevelse.

Babys første bad er noget helt særligt, og for det meste også en oplevelse man ser frem til med både glæde og en snert af uro. Det kan nemlig hurtigt gå begge veje. Men med lidt forberedelse kan du komme langt, og øge chancen for en succesfuld oplevelse for både dig og din baby.

Hvornår og hvor ofte skal min baby i bad?

Du kan tage din baby i bad første gang efter navlestumpen er faldet af. Det tager typisk 3-10 dage, og efter det er det helt op til jer, hvornår jeres baby skal have sin første badetur. Det kan dog være en god ide at vente til amningen kører godt og jævnt. En glad og mæt baby vil nemlig give større chancer for en god oplevelse.

Når din baby har været i bad første gang, er spørgsmålet hvor ofte badningen skal ske efterfølgende. En baby har følsom hud, og skal derfor ikke i bad ligeså ofte som voksne. En god tommelfingerregel er 1-2 gange om ugen, men er din baby slet ikke glad for at komme i bad kan i godt nøjes med et bad 1 gang hver anden uge. I mellemtiden kan i dagligt holde baby ren med svamp og vaskeklude. Særligt under armene, bleområdet, hænder og ansigt.

Vandets temperatur

Du vil hurtigt kunne mærke dig frem til, om vandet har den rette temperatur, men indtil da kan i gøre brug af et badetermometer, så i er sikre. Vandet skal gerne være omkring 37 grader, og må ikke komme over de 38.

Guide til første bad

  • Vælg et tidspunkt på dagen, hvor din baby er udhvilet, mæt og i godt humør.
  • Det er en god ide at være to, da det praktisk er lettere.
  • Sørg for at badeværelset er lunt og rart. Kulde giver ubehag til den lille.
  • Læg alt klar på forhånd. Håndklæder, klude, en badekåbe til den lille, bodystocking og hvad i ellers har brug for. Køb gerne tilbehør til din baby i økologisk bomuld, som du blandt andet kan finde hos By Green Cotton.
  • Brug gerne et baby badekar, som er rart for din baby at være i. Fyld så meget vand i, at hele barnets krop, undtagen hovedet, er dækket.
  • Din baby kan mærke, hvis du er urolig. Tag tingene i et langsomt tempo, og bliv ikke nervøs hvis din baby klynker lidt.
  • Badet behøver ikke vare mere end 5-10 minutter første gang.
  • Er barnet utroligt, kan det give lidt ekstra tryghed at lægge en stofble over maven.