Råd om cykler for hele familien

Cykler kan være mange forskellige ting, også inden for én enkelt familie. Mens én er cyklist kan en anden være cykelrytter. Mens en tager elcyklen til arbejde, bruger en anden sin MBK til ture i skoven, hvor man får baldret igennem. Cyklen er et transportmiddel, en hobby og en sport, ofte inden for den helt samme familie. Her kan du læse lidt om cykler som koncept i det hele taget, og måske få nogle råd til, hvordan du og din familie kan finde de rette cykler.

MTB til hverdag og sport

Som sagt er cykling både en transportmetode, en hobby og en sport, og derfor er det klart, at man skal have en forskellig cykel, alt efter hvad den skal bruges til. Desuden er der andre behov, som skal afspejles i cykelmodellen. Hvor ofte skal den bruges? Hvor dyr må den blive?

Til de fleste hverdagslige behov kan man altid roligt anbefale en MBK. Måske ville de fleste først springe på en bycykel, hvis den blot er til transport, men en MBK er altså lige niveauet over. Den kører hurtigt og er i høj kvalitet, og så er den lige lidt mere sporty end andre cykler.

På en MBK kan du dermed også følge med, hvis du med skolen eller familien skal på en skovcykeltur eller et lille venskabeligt trackrace. Selvfølgelig skal du op i en lidt højere prisklasse, hvis du virkelig skal dyrke cykelsport, men en MTB er altså en god mellemting for dig, der gerne vil have en cykel til hverdagen, der også kan lidt mere.

Familiens cykelskur

Bor du og din familie i hus eller har sommerhus, er der næppe noget som familiens cykelskur. Forældre bør altid bakke børnene op i deres lyst til at cykle, da det er en glimrende kilde til både motion og frisk luft. Derfor er det fedt, hvis man kan give dem en drift og en interesse i cyklingen.

Sørg for, at børnene har ordentlige cykler, og gerne at de har flere at vælge imellem. Det er der, familiens cykelskur kommer ind i billedet. Hvorfor ikke bare have et sortiment af forskellige cykler? Nogle havelåger, en landevejsracer, et par MTB, nogle mindre cykler til børnene og så videre. På den måde er der altid plads til gæster, til at børnene kan hoppe på deres foretrukne alt efter, hvor de skal hen og cykle.

Giv familien noget at samles om i cyklerne, lær om cyklens anatomi, hvordan man lapper et punkteret dæk, smører kæden og alt det andet. Det kommer helt sikkert til at være handy senere i dine børns liv, og det kan samtidig være en fornøjelse at stå og ordne cykler sammen, i stedet for at det bliver en træls pligt. Den danske cykelkultur er noget, vi bør skatte højt.