Hvis dit spædbarn får kolik.

Der er næsten ikke en værre oplevelse, som forældre eller den lille når ordet kolik kommer på banen. Det gør så ondt, at man som forældre ikke kan hjælpe den lille baby ordentligt. Det der gør det sværest er, at man endnu ikke helt ved, hvad kolik er endnu, der er spekulationer, en ikke konkrete svar. Bare rolig kolik er ikke en decideret farlig tilstand, men det kan være utroligt afkræftende og mentalt drænende for både den lille baby og for mor og far. Det er hårdt, med flere timers gråd om dagen uden du som forældre kan gøre det store ved det og det må være hårdt ikke at kunne finde ro og samtidig ikke kunne udtrykke sig ordentligt. Få tips til kolik her.

Råd til håndtering af kolik

Som forældre kan det være problematisk hvis baby får kolik. Der findes dog tips, som kan lette det både for barn og forældrene. Kolik er en betegnelse, som man bruger om et ellers sundt og raskt spædbarn, der græder eller skriger i flere timer om dagen. Der er ikke nogen decideret entydige råd eller behandling af kolik, det der virker for den ene familie, virker nødvendigvis ikke for den anden. Man føler sig magtesløs som forældre og det kan være svært, at tænke klart, når man er træt, udkørt og stadig ikke har fået de resultater som man ønsker. Det kan være svært, men først og fremmest er det vigtigt, at du giver dig selv tid. Det er vigtigt, at slippe tøjlerne lidt og prøve sig frem, det giver oftest de bedste resultere i sidste ende. Zoneterapi, cykel øvelser, lade barnet ligge på maven på din underarm og mange andre råd som disse er kærkomne.

Lyt på dig selv som forældre og prøv dig frem – gør brug af aflastning hvis du har muligheden

Nogle råd virker og andre gør ikke, derfor er det vigtigt, at du som forældre giver dig selv lov og tid til, at prøve dig frem. Der er også forskel på, hvad du kan gør for din baby, hvis man tager alderen i betragtning. Læs mere om og få styr på Tremåneders kolik og finde dermed også råd til, hvordan du tackler det bedst muligt. Der er generelt ikke enighed om, hvorfor kolik opstår, hvad det opstår af, hvad man kan gøre og hvad det er. Så udover at du måske står i en uoverskuelig situation derhjemme, så kan det også være lidt uoverskueligt at ingen kan hjælpe dig 100 procent. Kolik vare heldigvis ikke ved, prøv at tænke dig om, har du hørt om en voksen med kolik? nej vel? så bare rolig, der skal nok på et tidspunkt komme ro over situationen. Indtil da er det vigtigt, at du gør dit bedste og prøver dig frem med forskellige muligheder og så er det okay, at bede om hjælp. Har du familie eller venner som kan aflaste dig, så gør brug af det, det, så du kan få overskuddet tilbage.