Så meget koster en baby de første år

At få en baby skaber mange glæder i mange år frem i tiden, men det er bestemt ikke billigt. Særligt ikke hvis du gerne vil investere i udstyr der er af god kvalitet, måske endda med det rette design og som har særlige funktioner der gør livet med en lille ny betydeligt nemmere.

Engangsudgifter

Nogle af de udgifter der skal betales det første år er godt nok engangsudgifter til udstyr der skal blive i hjemmet gennem den første del af barnets opvækst, men der er også det forbrug der følger med på månedlig basis, der inkluderer mad, bleer og ikke mindst nyt tøj i takt med at din baby vokser.

Hertil kommer udgifter til festlige begivenheder som eksempelvis barnedåben. Der er dog ingen grund til at betale mere end højest nødvendigt. Læs mere her hvis du gerne vil have gode råd til udstyr der er nødvendigt til baby den første tid, så du er helt sikker på du køber det rette fra start.

En stor udgift følger med udstyr til start

Allerede inden den lille ny kommer til verden er der en hel del udgifter til udstyr, tøj og andet, der er nødvendigt at erhverve sig inden fødslen. Her viser en undersøgelse, at det er normalt for kommende familier at anvende omkring 16.000 kroner i gennemsnit, allerede inden baby er født. Her er der både inkluderet barnevogn, det første tøj, indkøb til bleer og alt andet der er nødvendigt for at den lille ny kan få en god start på livet i familien.

Der kommer løbende udgifter til i regnskabet

Det er ikke kun engangsudgifter der følger med den lille ny. Det kræver også større omkostninger til forbrug og her gælder det både vand, strøm og varme der skal bruges mere af, når der pludselig er et ekstra medlem i familien. Hertil er der selvfølgelig en børnecheck der udbetales hver tredje måned som følger barnet, men det kan bestemt ikke klare de ekstra omkostninger der følger med.

Der er blandt andet bleer der skal købes med jævne mellemrum, nyt tøj og nyt udstyr i takt med at din baby vokser og udvikler sig. Yderligere er der alt det legetøj og sjov som du ønsker at forkæle din baby med den første tid.

Konklusion – så meget koster det første år

Når du får en lille ny, er der både engangsudgifter der skal kunne betales og de udgifter der kommer løbende i takt med at dit barn vokser. Det første år vil der derfor skulle regnes med et beløb på omkring 65.000 kroner ifølge de undersøgelser der er lavet på området. Det beløb indebærer både udgifter til barnedåb eller navngivning, engangsudgifter og løbende udgifter til mad, forbrug, tøj, bleer og udstyr samt legetøj. Her er der tale om udgifter hos den gennemsnitlige familie og altså til en baby der ikke mangler noget, men som bestemt heller ikke lever i sus og dus.

Det er det hele værd

Når nu der er fortalt op og ned omkring hvor mange udgifter der er med en lille ny i familien de første 12 måneder, så skal det dog ikke afskrække dig. Hvis ikke du føler du har det helt store økonomiske overskud, så bør det som udgangspunkt ikke afskrække dig for at blive gravid og udvide familien med en baby, det er nemlig det hele værd. Der er flere måder at det er muligt at spare lidt ekstra penge på udstyr og løbende udgifter til baby, her er det blot et spørgsmål om prioriteringer der giver mening for dig og din familie.