Ting du kan gøre efter barselsorlov

Du er på barsel: nyder din baby og nyder din frihed. Ud og om hver dag til parken, den bløde leg, babyvejning, forældre- og småbørnsessioner eller bare hygge derhjemme som en familie. Det er en fantastisk tid. Ikke nødvendigvis nemt og ofte udmattende, men meget ofte sjovt og tilfredsstillende. Og meget anderledes end rutinen på arbejdet.

 

Men før eller senere må denne glade boble have en ende. Barselsorloven varer ikke evigt. Det er lang tid at vænne sig til en helt anden livsstil, så tanken om at vende tilbage til arbejdet kan føles lidt skræmmende.

 

Men ikke bare skræmmende – også kedeligt! Der er en hel verden derude. Hvis du er så heldig at være helt hovedkulds forelsket i dit arbejde, så fantastisk – stop med at læse nu. Men for de fleste er arbejde noget, der skal tolereres, selvom du har nået et godt niveau af succes. Og der er intet som en sød baby og måneders fri fra arbejde for virkelig at få dig til at drømme om en alternativ livsstil.

Dit gamle job

  • Gå tilbage på fuld tid uden at ændre noget.

 

  • Forhandle fleksibelt arbejde, hvilket kan betyde ændring af de timer, du arbejder (f.eks. at starte og slutte tidligere; komprimerede timer), antallet af timer (f.eks. deltid; holde fri hver anden fredag) eller stedet (f.eks. arbejde hjemmefra).

 

  • Arranger en jobdeling med en du kender, eller bed din arbejdsgiver om at overveje at ansætte en ny, som du kan dele job med.

Et nyt job

  • Få finpudset dit CV og søg nyt job – starten på et nyt job er det bedste tidspunkt at forhandle fleksible arbejdsordninger på, især hvis du ikke er for knyttet til resultatet. Så spørg om deltid, jobdeling eller arbejde hjemmefra. Hvis de ikke vil have dig på disse vilkår, så lad være med at acceptere jobbet.

 

  • Ansøg specifikt til job, der er annonceret som fleksible, deltidsansatte, jobandele, hjemmebaserede eller meget selvstændige med hensyn til arbejdstid.

 

At starte en virksomhed

 

  • Sælg en færdighed, som du er god til – som grafisk design, it-træning eller tekstforfatning. I denne form for virksomhed vil du ofte arbejde en til en, men du kan supplere din indkomst ved at skabe informationsprodukter som bøger og kurser – for at dele dine talenter og viden med flere mennesker. Det hele kan gøres online, køb hjemmeside og start.

 

  • Køb ind i en direkte salgsvirksomhed. (Nogle af disse virksomheder er også af typen netværksmarkedsføring, og nogle er ikke.) Dette er den slags, hvor du får folk til at acceptere at afholde fester og invitere deres venner. I får alle et godt grin og masser af vin, mens I demonstrerer jeres produkter, og forhåbentlig vil alle værtens venner købe en masse ting, hvilket giver jer en dejlig kommission. Hvis du vælger at gøre dette, så sørg for at du elsker produktet og virksomheden, fordi du kommer til at tale meget om det, for ikke at tale om at transportere alle tingene rundt til folks huse! Tag ikke bare den første mulighed, der kommer, for når du først begynder at lede, vil du opdage, at der bogstaveligt talt er hundredvis af virksomheder, du kan gøre dette med.

En virksomhed, der sælger smarte produkter, du laver – som lykønskningskort, brevpapir til bryllup, smykker eller strikkede dyr. At købe en webshop er god mulighed for dette, eller du kan deltage i håndværksmesser, leje en bod på et marked eller sælge direkte til butikker, der lagerfører dine ting.