Gør madpakkeoplevelsen lidt mere overskuelig

Gør madpakkeoplevelsen lidt mere overskuelig

Dette indhold er sponsoreret.

De fleste forældre kender til det evige cirkus omhandlende madpakkerne. Er det her nu for kedeligt? Når det at blive dårligt i tasken? Spiser de overhovedet det, jeg står og laver? Alle disse spørgsmål er nogle, som langt de fleste forældre kæmper med hver dag. Og tro det eller ej, det er faktisk ganske uden grund. Vi er nemlig så heldige, at der findes et utal af ”madpakke-hacks”, som du som forældre kan bruge, og som dit barn vil takke dig for

Snak med barnet. Lige meget om det er en madpakke til børnehaven, eller om det er til første skoledag, så snak med dit barn om, hvad det egentlig er, han eller hun gerne vil have med. Selvfølgelig kan det ikke være pizza og McDonalds hver dag, men hvis du starter en dialog med barnet omkring, hvilke ønsker de har til madpakken, er chancen for, at de faktisk spiser det, større, og du står dermed ikke i køkkenet forgæves.

En anden måde, hvorpå du kan gøre hele oplevelsen mindre smertefuld, er ved at bruge de ting, som er til for at gøre det hele nemmere for dig selv. Vakuumposer rulle er en hel rulle med vakuumposer, som altså gør det langt nemmere for dig at få maden til at blive ved med at være frisk og lækker. Det er altså slut med smattede rugbrødsmadder i den kedelige madkasse. Du kan selvfølgelig stadig bruge madkassen – sørg bare for, at maden er i poserne, så det bibeholder sin friskhed.

Slip kreativiteten løs

Madpakker behøver ikke at være ens, og de behøver bestemt heller ikke at være kedelige. Det er altså okay at eksperimentere lidt. Måske finder du på et helt nyt hit, som dit barn vil være evigt taknemmelig for. Det skal dog også siges, at det er okay med travle dage. Vi er alle bare mennesker. Hvad end du er forælder eller barn, kan du have en dag, hvor ingenting går efter dit hoved. I disse situationer kan det være svært at finde tid og overskud til madpakken, og i disse situationer er det altså okay, hvis du tyer til skolens bod eller den nemme løsning på vej til skole.

De fleste skoler har en bod, som gør det muligt for eleverne at købe noget i deres pauser, og dette er en gang imellem et fint alternativ – og dit barn vil garanteret ikke have noget imod det. Ligeledes er det at smutte forbi købmanden og købe nogle stykker frugt på vej til børnehaven også bare lækkert. Hver dag er ikke ens, og muligheden for at smøre en kulinarisk oplevelse af en madpakke byder sig ikke hver dag – så accepter, at det nogle gange er den nemme løsning, der står for døren.