Gør det selv-guide: Skab dit barns ultimative drømmeværelse

Gør det selv-guide: Skab dit barns ultimative drømmeværelse

Dette indhold er sponsoreret.

I TV, magasiner og på sociale medier ser vi ofte programmer og indhold, der handler om det smukke, perfekte hjem. ”Fra Skrot til Slot”, amerikanske ”Extreme Home Makeover” og diverse boligmagasiner får os alle til at længes efter nye køkkener, stilede spisestuer og kreativt indrettede børneværelser.

Det kan dog hurtigt blive en utrolig dyr affære, hvis du skal hyre professionelle indretningsarkitekter til at skabe det perfekte værelse, der opfylder dit barns ønsker og drømme. Men bare rolig, der er hjælp at hente. Det kan nemlig både være et sjovt, hyggeligt og kreativt projekt, I kan arbejde på selv, og som endda kan gøre jeres forhold endnu tættere.

Læs med her, og få gode tips og tricks til istandsættelse og opgradering af børneværelset – så er det altså bare at give sig i kast med projektet.

Smarte materialer

Før I går i gang med nips og pudeindkøb, er det en god ide at have styr på det basale, såsom materialer. Valget af materialer afhænger naturligvis af, hvilke værelsesprojekter I går i gang med, men visse materialer har flere anvendelsesmuligheder end andre.

Eksempelvis er plexiglas et utroligt populært og alsidigt materiale, der kan bruges til alt lige fra overflader til spejlvægge og lampeglas. Du kan få plexiglas på mål, så du hverken får for meget eller for lidt, og så fås plexiglas endda i en lang række tykkelser, farver og teksturer.

Fede farvepaletter

Valg af farver er en af de sjovere dele af værelsesdesignet, hvor dit barns personlige stil og smag for alvor kan få lov til at skinne igennem. Vær dog opmærksom på at finde den gode balance, så værelset får en længere levetid, og dit barn ikke bliver træt af sit grønne værelse efter et par måneder.

Kombinér enkle elementer i stærke farver med mere neutrale farver, såsom beige, hvid eller grå. I kan fx sagtens male én væg i en stærk farve, men undlad at male hele værelset i denne. I kan også vælge at indrette værelset efter et tema frem for en farve – måske er dit barn helt vildt med biler og motorsport? Eller måske kan den gennemgående røde tråd være blomster og natur? Der er mange muligheder, og det er kun kreativiteten, der sætter grænser for værelsets udtryk.

Geniale genbrugsfund

Hvis I arbejder ud fra et stramt budget og gerne vil holde udgifterne nede, er genbrugsbutikker din nye bedste ven. Her kan man nemlig finde et utal af skjulte skatte, der er langt mere specielle end det, man finder i almindelige butikker – og endda til en brøkdel af varernes oprindelige priser.

Genbrugsjagt kan nemt gøres til en hyggelig udflugt, som hele familien kan fornøje sig med. Find to-tre genbrugsbutikker eller loppemarkeder i dit nærområde, pak madpakker, og gør loppejagten til en weekendaktivitet, hvor I hygger jer sammen. Hvem ved – måske I også kan opdatere stuen eller garderoben, når I alligevel kigger efter boligsager?