Bøf stroganoff er en sikker vinder til aftensmaden
En dyb, gylden skorpe er nøglen til at opbygge smagen i den perfekte opskrift på bøf stroganoff. Krydre kødet generøst, få din gryde og olie op på en høj temperatur, og steg alle sider af oksekødet. Når bouillon er tilsat panden, kan du skrabe alle de smagfulde brune stykker kød fri, og bruge dem i saucen for at få en lækker smag.
Sådan tykner du din bøf stroganoff sauce
Alle ved, at sovs er den bedste del af bøf stroganoff. For at gøre saucen blød og fyldig, laver vi en base med kold bouillon og majsstivelse. Sørg for, at din majsstivelse er helt pisket ind i bouillon, inden du tilsætter den i panden. Sådan gør du:
- Kog ægnudler: Forbered ægnudler i henhold til pakkens instruktioner og tilsæt rigelige mængder smør, mens det stadig er varmt.
- Kog oksekød: I en stor stegepande over medium-høj varme opvarmes olivenolie. Hvis nødvendigt tilbered kødet i omgange. Tilsæt oksekød og svits i 8 til 10 minutter, indtil det er gyldent på alle sider, og krydre til med salt og peber. Fjern oksekød og læg det i en stor skål.
- Sænk varmen til medium og tilsæt en spiseskefuld olivenolie. Tilsæt svampe og kog indtil gylden og møre, 8 til 10 minutter. Fjern fra stegepanden og læg i skålen med oksekød.
- Tilsæt resterende olivenolie og tilsæt løg. Kog indtil mør, 6 minutter. Tilsæt hvidløg, timian og tomatpasta og kog indtil der kommer en lækker duft i køkkenet, hvilket svarer til 2 minutter mere. Rør 3 1/2 kopper bouillon, sennep og Worcestershire sauce i og lad dem simre.
- Lav majsstivelse-basen: Pisk majsstivelse i en lille skål i den resterende halve bouillons-blanding, indtil den er helt glat.
- Hæld majsstivelsen i stegepande og lad det simre, indtil ca. halvdelen er fordampet, 10 til 12 minutter. Fjern fra varmen, og rør svampe, oksekød og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
- Tilføj oksekødsblandingen til de tilberedte ægnudler og pynt med en klat creme fraiche og persille inden servering.
Ofte stillede spørgsmål
- Jeg har ikke Worcestershire sauce ved hånden. Kan jeg erstatte med noget andet?
Vi anbefaler altid at holde fast i den originale opskrift, da det giver de bedste resultater. Dog er sojasovs en nongelunde 1:1 erstatning – og det tætteste vi kan komme på en reel erstatning på Worcestershire sauce.
- Hvilken type svampe skal jeg bruge?
Du er velkommen til at eksperimentere med forskellige typer svampe i denne bøf stroagnoff opskrift! Hvide champignon er mere milde i smag og fungerer godt i bøf stroganoff. Crimini er mere smagfuld, men kan bruges ombytteligt med hvide champignon. Portobello-svampe er meget rigere på smag, men kan også fungere godt her.
- Kan jeg bruge andre stykker bøf?
Hemmeligheden bag at lave den bedste bøf stroganoff er udskærningen og kvaliteten af det anvendte kød. Se efter et snit med en dejlig mængde marmoreret fedt hele vejen igennem. Ribeye og oksemørbrad er to store, gode stykker kød, hvis du vil eksperimentere med noget andet end oksefilet.
Se også: Opskrift på den lækreste hjemmelavede burger